Gazdaság

2009.10.04. 06:23

Szakemberek segítik a pályaválasztást és a továbbtanulást

A diákok pályaorientációját segítő szakembereket képzett ki az egri főiskola a közelmúltban, jól használható, gyakorlatias ismereteket adva a kezükbe.

PR-cikk

Az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ 2008. május 15-én alakult egy felsőfokú és öt középfokú oktatási intézmény együttműködésével. A szervezet célja, hogy összehangolja és koordinálja partneriskolái működését, fejlesztési támogatásainak és erőforrásainak hatékony felhasználását.

Augusztus végén megkezdődött azon szakemberek képzése, akik a későbbiekben szerepet vállalnak a partnerintézmények tanulóinak pályaorientációjában. Ennek során a szakemberek speciális ismereteket sajátítottak el, részt vettek az intézmények pályaorientációs terveinek továbbfejlesztésében, valamint a pályaorientációt támogató elektronikus segédprogramok használatának elsajátításában. Szerepet vállaltak a pályaorientációs rendezvények kialakításának szervezésében is. Az akkreditált pedagógusképzések célja, hogy a résztvevő tanárok az elsajátított ismeretek birtokában segítsék a tanulók pályaválasztását, továbbtanulását, karrierjük alakítását, a hátrányos helyzetű tanulók képzésben maradását. A személyre szabott tanácsadásokon túl a tanulókat az Agria Tiszk által beszerzett pályaválasztási szoftverek is segítik.

A képzést az Eszterházy Károly Főiskola bonyolította le. A résztvevők visszajelzései alapján jól használható, gyakorlatias ismeretek átadására került sor, amelynek segítségével az iskolák eredményesebben végezhetik tevékenységüket.
Természetesen a képzés ezzel nem zárult le, az Agria Tiszk a TÁMOP 2.2.3 projekt teljes időtartama alatt szervezi az iskolák pedagógusainak továbbképzését nem csak pályaorientációs, hanem egyéb szakterületeken is.

Ezeken túl a projekt-menedzsment továbbképzésére is nagy hangsúlyt fektet. Ennek keretében került sor szeptember elején Szombathelyen, a Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Központjának meghívására „A vezetői munka hatékonyságának növelése” akkreditált képzés megszervezésére. A menedzsment eközben a Savaria Tiszk munkáját is megismerhette, s partneri kapcsolat alakult ki a két hasonló területen működő szervezet között.

Címkék#Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!