Gazdaság

2009.10.15. 12:56

Újra lehet pályázni

A Tisza–Tarna–Rima mente Leader Akciócsoport területén is megnyíltak és október 31-ig pályázhatók az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program negyedik tengelyének intézkedései.

HEOL

Az akciócsoport a hevesi és a füzesabonyi kistérség legtöbb települését tömöríti. Tizennégy célterület van, s mintegy 300 millió forint forrás áll rendelkezésre civil szervezeteknek, önkormányzatoknak, vállalkozásoknak.

Pályázni lehet a térségi, térségek közötti és nemzetközi együttműködést elősegítő találkozók szervezésére; a hátrányos helyzetű célcsoporttal foglalkozó civilszervezetek működési feltételeinek javítására; biomassza-kazán beszerzésére; energetikai célra hasznosítható mezőgazdasági, erdészeti melléktermékek begyűjtésére; a települések szellemi örökségének összegyűjtésére.

Pályázat nyújtható be a helyben előállított mezőgazdasági termékek helyi értékesítését elősegítő eszközök beszerzésére; vendéglátóhelyek ételkínálatának bővítésére; szellemi és tárgyi emlékeket bemutató belső terek felújítására; az integrációt, illetve a környezettudatos magatartást elősegítő rendezvényekre; a falusi turizmussal foglalkozó szolgáltatók képzésére; a kistérségek hagyományápoló rendezvényeinek támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!