Gazdaság

2009.12.23. 13:47

RangAdó 2.: az élről várják a folytatást a hevesi csapatok

Két Heves megyei csapat is jól teljesített az APEH RangAdó 2. elnevezésű vetélkedőjének eddigi fordulóiban. Az indulók adózási témákban mérik össze tudásukat.

HEOL

Az Észak-magyarországi régióból összesen 59 csapat nevezett be az adóhatóság vetélkedőjére. A versenysorozatot tavaly az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapata nyerte, s az eddigi fordulók eredményei alapján ezúttal is jól szerepelnek a hevesi együttesek.

A mezőny erősségét mutatja, hogy a november végi fordulóban országos szinten 24 csapat is elérte a maximális pontszámot. A 15 díj sorsáról így sorsolással döntöttek. Régiónkból az egri Eszterházy Károly Gyakorlóiskola „LuxusadóX” csapatának kedvezett a szerencse. A négyfős csapat minden tagja és a felkészítő tanáruk is 3-3 ezer forint értékű könyvutalványt és APEH-os ajándéktárgyakat kapott.

A december elején lebonyolított második forduló már nagyobb szóródást eredményezett, ám régiónk csapatai itt is jól szerepeltek. A hatvani Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola „Adózók” csapata az országosan összesített eredmények szerint az elérhető 150 pontból 144-et szerzett meg. Így további három csapattal együtt az ötödik helyen zártak. A következő fordulót januárban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!