Gazdaság

2010.01.12. 11:37

A HUNÉP - Imola konzorcium nyerte a líceumi tendert

Sajtótájékoztatón ismertette a közbeszerzési bizottság elnöke ma délelőtt a Líceum a természettudományért című projekt keretében kiírt 3 milliárdos pályázat nyertesére tett bizottsági javaslatot, majd a rektor meghozta a döntést.

HEOL

A sajtó nyílvánossága előtt számolt be ma délelőtt dr. Kis-Tóth Lajos, az egri főiskola rektorhelyettese, a „Líceum a természettudományért” TIOP pályázat keretében az építőipari kivitelezésekre kiírt 3 milliárd forintos pályázat közbeszerzési bizottságának elnöke - nem sokkal korábban kialakított - javaslatukról. E szerint az első fordulón korábban túljutott két pályázó, a Magyar Építő Zrt. és a HUNÉP Universal Kft., valamint az Imola Építőipari Szolgáltató alkotta konzorcium közül - a bizottsági tagok egyhangú szavazásával - ez utóbbit javasolják nyertesként kihirdetni.

A javaslat ismertetését követően dr. Hauser Zoltán meghozta döntését és kihirdette a közbeszerzési eljárás eredményét. E szerint a HUNÉP - Imola konzorcium ajánlatát fogadja el. Az eredményhirdetéshez kapcsolódó tájékoztatás szerint a konzorcium elsősorban jobb árajánlatával - 3,11 milliárd forint a 3,559 milliárddal szemben - ért el olyan súlyozott eredményt, ami alapján a bizottság egyhangúlag javasolta nyertesként való elfogadását.

Maga teljes projekt egyébként 5,303 milliárd forntból valósul meg, ez a mostani közbeszerzés kifejezetten az építési munkálatokra szól. A program további elemeinek kivitelezőit más közbeszerzések, közöttük központosított közbeszerzési eljárások keretében választják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!