Gazdaság

2010.03.22. 06:13

Jól működik az elektronikus vámügyintézés hazánkban

A hatóságnak még tovább kell egyszerűsítenie és gyorsítania az ügyintézést, s vonzóvá kell tennie az engedélyezett gazdálkodó védjegyet - hangzott el egy Egerben megrendezett vámkonferencián.

HEOL

A Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) a hét végén ismét Egerben rendezte meg az immáron harmincadik országos konferenciáját. A háromnapos rendezvényen egyebek között szó esett a környezetvédelmi termékdíjról, a modernizált vámkódexről.

Tüske Péter, az MVSZ elnöke elmondta, a teljes export, illetve az import hetven százaléka esetében a vámeljárás már elektronikusan történik. A hatóságnak még tovább kell egyszerűsítenie és gyorsítania az ügyintézést, s vonzóvá kell tennie az engedélyezett gazdálkodó védjegyet.

Dr. Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka úgy vélte, a szervezet sokat tesz az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében. Nagy felelősségük van a fekete- és szürkegazdaság visszaszorításában, hogy a legálisan tevékenykedők ne kerüljenek versenyhátrányba.

– Magyarország 2011-ben, az unió soros elnökeként sokat tehet a magyar és régiós érdekek képviseletéért, különösen a vámügy területén, rá kell irányítani a nyugati tagállamok figyelmét a keletiszomszédság-politikára. A vámpolitika, közös vámtarifa, vámegyüttműködés és -csalás elleni munkacsoportok is itt működnek majd – emelte ki Tolnainé dr. Tóth Veronika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!