Gazdaság

2010.08.23. 12:27

A megbízhatóság és a minőség Kálban alapérték

Csank Béla, az immár 16. éve eredményesen gazdálkodó Türk+Hillinger Kft. ügyvezető igazgatója örömmel újságolta, hogy továbbra is megnyugtatóak a termelési eredményeik.

HEOL

Időarányosan az idei árbevételeik jobbak a tavalyinál, és ennek is köszönhetően a júliusi fizetéssel átlag húszszázalékos jutalmat is tudnak osztani. De a fejlesztésre is gondolnak, így az irodaháznál egy fedett gépkocsiszínt létesítenek, illetve 2600 eurós beruházással – a partnerek gyorsabb kiszolgálása érdekében – egy új saruzógépet állítanak a rendszerbe.

A gazdasági társaság ügyvezető igazgatója joggal büszke a másfél évtized alatt felmutatott eredményeikre. A folyamatos fejlődést ugyan az elmúlt két esztendőben kissé lefékezte a gazdasági válság, de az igazgató szerint már 2009 második felében is jól érzékelhetőek voltak a kilábalás első, határozott jelei. Csank Béla szerint arra is büszkék lehetnek, hogy a nehézségeken oly módon lettek úrrá, hogy közben eredményesek, azaz nyereségesek maradtak.

– Több mint másfél évtized után elmondhatjuk, hogy Magyarországon 978 ügyfelünk van. Közöttük olyan állandó partnerek, mint például a Dometic ZRt., amelynek heti rendszerességgel szállítunk, illetve különböző nagy cégek, akik havi rendszerességgel rendelnek. De tavaly is a nagyokon kívül 156 ügyfelünk volt, és ebből 52 az új partner – fogalmazott Csank Béla.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Csank Béla ügyvezető igazgató.
[/caption]

Az igazgatótól megtudtuk, hogy 2008-ban a nettó árbevétel 387 millió forint volt, ami 2009-re – a borúlátó jóslatok és gazdasági helyzet ellenére – mindössze 382 millió 600 ezer forintra esett vissza. Ezzel a cégvezető nagyon meg van elégedve, mert a válság közepette ez nagyon jó mutató.

– Azt, hogy mint eddig 16 éve mindig, tavaly is nyereségesek maradtunk, különböző technikákkal, mindenekelőtt a közös rugalmas munkával értük el. Amikor kellett, mi is bevezettük a 32 órás munkahetet, de mihelyt lehetett, visszaálltunk. A két műszakról egy műszakra váltottunk, takarékoskodtunk az energiával, és nem vártuk, hogy „házhoz jöjjön” az ügyfél, hanem próbáltunk új cégeket, embereket megkeresni, és meg is találtuk. Tavaly szeptembertől már a létszámot is folyamatosan bővítettük, ami tízfős növekedést jelent – mondotta az igazgató az autóipar számára történő gyártás területére.

Csank Béla azt azért hozzátette, hogy az eredményesség nem jön magától, azért tenni kell. Ezért is járnak el rendszeresen a szakmába vágó nagy vásárokra és kiállításokra.
– Jelen kell lennünk, hogy megismerjenek bennünket, akik még nem ismertek, akikkel pedig üzleti kapcsolatban vagyunk, lássák, milyen új termékünk van, és közben erősítsük a személyes kapcsolatokat is – mondta a cégvezető.

Türk+Hillinger Hungária Kft.
3350 Kál, Arany János u. 2. Pf. 10.
Tel.: 36/587-300, fax: 36/587-308
E-mail: [email protected]
Web: www.tuerk-hillinger.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!