Gazdaság

2010.08.03. 05:47

Negyvenegy megyei cég tartozása éri el a százmilliót

Az APEH nyilvánosságra hozta az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező gazdasági társaságok listáját.

HEOL

A lista szerint június végén megközelítőleg 1800 vállalkozás tartozott legalább százmillió forinttal az államnak, több mint fél éve. Ezeket a tartozásokat ugyan az APEH nyilvántartja, de behajtani nem tudja, hiszen a szereplők zöme fölszámolás vagy épp végelszámolás alatt van. Mindössze 238 még működő céget találni a fölsorolásban.

Az APEH oldaláról letölthető dokumentum nem jelzi, hogy az egyes társaságok mekkora összeggel tartoznak, de a korábbi hasonló összeállításokból kideríthető, hogy nem ritkák a folyamatosan kamatozó többmilliárdos behajthatatlan adósságok sem. A listán negyvenegy Heves megyei székhellyel bejegyzett gazdasági társaság neve található, ezek közül kettő folytat még a mai napig kereskedelmi vagy termelő tevékenységet.

A többi kivétel nélkül felszámolással érintett, zömmel kereskedő, szolgáltató cég. A megyeiek közül 15 vállalkozás egri székhellyel rendelkezik, hét gyöngyösi és három-három hatvani, illetve füzesabonyi illetőségű. További tizenhárom településről szerepel még egy-egy vállalkozás a nagy tartozók között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!