Gazdaság

2010.11.18. 05:50

A horgászat mentheti meg idén a Tisza-tavat

A Tisza-tavi turizmus év eleji kríziséből való kilábalás reménykeltő lehetőségét rejti a horgászturizmus irányában tapasztalható fokozott érdeklődés.

Sz. R.

Mit sem veszített népszerűségéből a Tisza-tónál idén a horgászat. A válság, az árvíz és a tavaszi kedvezőtlen időjárás ellenére szeptembertől ismét teljes kapacitással működhettek a horgászokat is kiszolgáló szolgáltatók.

Az árvíz következtében a Tisza-tó területén menedéket találó halak, a rendkívüli halszaporulat és a megújult halászati őrzés híre visszacsalta a tóra az év első felében még kiváró, bizonytalan horgászvendégeket.

Köszönhetően a már most megmutatkozó halbőségnek és a sikeres fogási eredményeknek, erősödött a Tisza-tó előnyös megítélése a magyarországi és külföldi horgászok körében. Az új halászati hasznosító, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. az idén elkezdett rendszeres pontytelepítéseken túl célul tűzte ki az évtizedek óta nem tapasztalt, rendkívüli halállomány megőrzését és a horgász törzsközönség visszahódítását. A Tisza-tó használóinak és hasznosítóinak visszajelzései tehát igazolják azt a vélekedést, amely szerint ha az időjárás is engedi, a 2011-es év a horgászok éve lesz a Tisza-tónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!