Gazdaság

2010.11.17. 05:15

Bemutatkozott a következő vállalkozói generáció

A Fiatal Vállalkozók Hete alkalmából tartottak rendezvényt kedden este a megyeszékhelyen, az Agria Parkban. Az eseményhez a gyöngyösi főiskola is csatlakozott.

HEOL

– Célunk az volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a megye ifjú vállalkozóit. Itt megismerhette egymást a következő generáció. Azoknak pedig, akik meg szeretnék valósítani ötletüket, jogi és pénzügyi tanácsokkal szolgáltak szakértőink. A szakmai előadásokon arra igyekeztünk érdekesen rávilágítani, hogy miképp kell belevágni egy vállalkozásba, hogyan kell azt menedzselni. Cél volt az is, hogy jó, hiteles példával szolgáljunk a fiataloknak, ezért kértük föl Tóth Imrét, az Imola Cégcsoport vezetőjét fővédnöknek, illetve több tagunkat is előadónak. A mai világban kevesekben lehet bízni, de hozzájuk lehet fordulni segítségért – fejtette ki Réti Erika, a szervező FIVOSZ megyei alelnöke.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara is csatlakozott idén az eseményhez. A főiskolán nemcsak üzleti és gazdasági képzések, de kutatások és vállalkozási tanácsadás is folyik. Az adózásról, a hitelekről, a kommunikációról, az aktuális gazdasági folyamatokról szóló előadások mellett a 18 év alattiaknak vállalatszimulációs játékot is szerveztek tegnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!