Gazdaság

2010.11.03. 07:05

Három Heves megyei a legnagyobb tartozók között

Nyilvánosságra hozta az APEH a legnagyobb adótartozással rendelkező cégek és magánszemélyek listáját.

T. B.

A cseppet sem hízelgő rangsorra azok a vállalkozások kerültek föl, amelyeknél az adóhatóság az előző negyedévben jogerősen 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg, és a fizetési kötelezettségüknek a határidőig nem tettek eleget. Magánszemélyek esetében ez a határ tízmillió forint volt.

A felsorolásban 107 gazdasági társaság neve és székhelye, illetve 36 magánszemély adatai szerepelnek. A rangsort a sóskúti bejegyzésű Esteva Kft. vezeti, amelynek adóhiánya és a megállapított jogkövetkezmény összege külön-külön megközelíti a kétmilliárd forintot. A második a fővárosi Delta Unió Kft. összesen 3,6 milliárd forinttal, a harmadik Electro Globe Kft. f.a. tartozása 3,2 milliárdra rúg.

A ranglista tizenegyedik helyét foglalja el a gyöngyösi székhelyű SKL Metal, a maga 572 és 449 milliós tartozásaival, de a cég neve még egyszer előfordul, összesen 164 millió forintnyi hátralékkal. Még két megyei érintett neve szerepel a dokumentumban, a kápolnai EU Silver APEH-tartozása összesen 202 millió forint, Kiss Ferenc gyöngyösi lakosé pedig közel 50 millió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!