Gazdaság

2010.11.08. 17:16

Megmutatják magukat a fiatal vállalkozók

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) november 15-21. között a világ közel száz országához hasonlóan, Magyarországon harmadszorra rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét.

T. B.

 A cél, hogy megszólítság a következő generációt, vonzóvá tegyék a vállalkozói létet, új ötletekre és vállalkozásra sarkallják őket, és perspektívát nyújtsanak számukra. Országszerte tíz városban, köztük Egerben tartanak programokat ebből az alkalomból.
– Sajnos nehéz ma elérni a fiatalságot, szervezetünk megpróbálja azonban összefogni egy részüket, hogy partneri kapcsolatot alakítson ki közöttük, s tegyenek a helyi dolgokért. A programokat úgy szervezzük meg, hogy fiatalok szóljanak egymáshoz – emelte ki sajtótájékoztatóján Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke.


Az egri rendezvénynek az Agria Park ad majd otthont november 16-án 14 órától. – Bemutatkoznak egri fiatalok, valamint Litkai Gergely ismerteti a Dumaszínházat, mint vállalkozást. A résztvevők kötetlen hangnemben, klubjellegű összejövetelenismerkedhetnek meg az Imola Cégcsoport sikertörténetével, amelyről a tulajdonos Tóth Imrével – ő a rendezvény fővédnöke is – lehet beszélgetni, illetve a megyei iparkamara által kínált lehetőségekkel. Mindeközben ügyvédtől, könyvelőtől és pályázatírótól lehet tanácsokat kérni – sorolt föl néhány programot Tezás Tímea, a FIVOSZ Heves megyei irodavezetője.


A mai sajtótájékoztatón jelen volt Rázsi Botond egri alpolgármester is, aki üdvözölte a FIVOSZ kezdeményezését, főképp azt, hogy nem a katedráról hangzanak mejd el nagy szavak. Hozzátette: folyik egy helyi Széchenyi-terv kidolgozása, illetve egy menni vagy maradni kutatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!