Gazdaság

2012.02.23. 06:12

Adatbázis készül a vállalkozókról

A nyilvános adatbázis segítséget nyújt majd gazdaságfejlesztési döntésekhez - véli a HKIK főtitkára.

j. m.

Vállalkozói fórumot rendezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) Gyöngyösön, ahol értékelték a helyi gazdaságot, a meghívottak a vállalkozások fejlesztési lehetőségeiről is tájékozódhattak.

– Külön kimutatásunk nincs a gyöngyösi vállalkozásokról, ám van egy városi katalógus, ami ha nem is ad teljes képet a helyi gazdaságról, mégis jól hasznosítható - jegyezte meg az esemény kapcsán Fülöp Gábor, a HKIK főtitkára, emlékeztetve arra, hogy hamarosan készül nyilvános adatbázis, amely cég- és tevékenységszerűen tartalmazza a vállalkozásokat.

Úgy vélte, az adatbázis gazdaságfejlesztési döntésekhez nyújt majd támogatást, segítve a munkaerő-piaci elvárások teljesítését. A főtitkár kitért arra is: az iskolaszerkezet és a valós munkaerő-piaci igények között még mindig jelentős eltérések vannak, részben azért, mert az iskolarendszer lassabban reagál a piaci elvárásokra, egyebek mellett azért, mert az iskolák még nem igazán érdekeltek abban, hogy lépést tartsanak a munkaerő-piac változásaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!