Gazdaság

2012.07.15. 08:34

A webről is építkezhetünk

Huszonkét éve működik a poroszlói székhelyű Kovács Tüzép, amely már a megye egyik meghatározó vállalkozása.

Tóth Balázs

Az építőipar hazánkban válságban van, Heves megyében pedig különösen visszaesett az építőipari termelés. Mindezek ellenére a poroszlói székhelyű családi vállalkozás, a Kovács Tüzép egyre inkább fejlődik. Két évvel ezelőtti árbevételét a tavalyi évben ötödével teljesítette túl, így immár meghaladta a másfél milliárd forintot. Időarányosan idén is növekedést produkáltak.

– Az elmúlt esztendőkben nemcsak Heves megyére, hanem az országos piacra, terjeszkedésre is koncentráltunk, ennek is köszönhető, hogy talpon tudtunk maradni, s minden évben nyereségesen működünk. Heves megyében Poroszlón, Tiszanánán és Hevesen, illetve Egerben két telephellyel rendelkezünk, Jász-Nagykun-Szolnokban Abádszalókon van üzletünk, illetve Budapesten a Lurdy-házban tartunk fenn üzletet. Országos a viszonteladói hálózatunk, s Szlovákiában is legalább félszáz partnerünk van. Nem csupán kisebb kereskedők a megrendelőink, hanem multinacionális hálózat is van közöttük. Külföldi beszerzéseinket önállóan szervezzük, a hazaiakat pedig az Újház Centrum tagjaként magyar gyártóktól. Családi vállalkozásként, a szüleimmel és testvéremmel közösen irányítjuk a céget, a feladatok mindenki számára pontosan meghatározottak és a célokat is közösen, egyetértésben határozzuk meg, felelős tulajdonosként – mutatja be a vállalkozást Kovács Roland kereskedelmi vezető.

A bevétel legnagyobb részét a nagykereskedelem, illetve a kisker üzletek hozzák, de unikumként a nemrég létrehozott webshop is egyre inkább hozzájárul cég fennmaradásához.

– Éppen két évvel ezelőtt indítottuk el fürdőszoba és építőanyag webáruházunkat, amelynek megalkotásában sok segítséget nyújtott IT-tanácsadónk, Oláh Zoltán kollégám. Az egyedi arculatú Otthon Depoval országossá kívántuk tenni lefedettségünket, s ezt sikerült is elérnünk, hiszen az ország minden területéről érkeznek megrendelések, a nagyon kedvező szállítási tarifáink az egész ország területére egységesek. Az áruház integrált része vállalatirányítási rendszerünknek, így minden adat, az árak, a készlet is naprakész. Éppen ezért értékesítést támogató rendszerként is használjuk, nem csak webáruházként. Szinte a teljes árukínálatunk elérhető benne, most éppen építőanyag kínálatunkat szeretnénk bővíteni például tetőtéri ablakkal, hőszigetelő-rendszerrel. Eddig kedvezőek a tapasztalataink, sokan vannak, akik a fővárosi bemutatótermünkben rendelték meg a termékeket, amelyet a webáruházunkban választottak ki. Kicsit másképpen működik, mint egy könyv- vagy DVD-áruház, ezért mintát is szoktunk küldeni például csempékből – tette hozzá Kovács Roland.

Úgy érzi, webáruházuk azért is lehet sikeres, mert nem csupán virtuális boltjuk létezik. A vásárlók nagyobb bizalommal vannak az élő, elérhető cég felé, amelyet a több száz milliós készlet is szavatol. Tóth Zsuzsanna vezette vevőszolgálatuk négy tagja telefonon, e-mailben, illetve chaten is elérhető, hozzáértő szakemberek, akik tanácsokat is adnak, s rendszeresen részt vesznek képzéseken. A szolgáltatás minőségére a cég vezetésének több évtizedes tapasztalata, lelkiismeretes munkája is garancia.

A cég nemrégiben megvásárolta az egri, Nagyváradi úti lakáskerámia üzletével szemben lévő csarnokot, mondta el Kovács Roland. Az ezer négyzetméteres új raktárnak köszönhetően több mint ötszáz raklappal bővült fedett raktárkapacitásuk. Ennek eredményeképp nem csupán árumennyiségük növekszik, de a választék szélesedésre is hatással lesz a beruházás. Termékminőségben és árban is megjelenik a teljes spektrum. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!