Gazdaság

2013.02.01. 12:56

Gyakornoki program indul a pályakezdők alkalmazásáért

A fiatal szakmunkások elhelyezkedését szeretnék segíteni azzal a szakmunkás gyakornoki programmal, amely idén tavasszal indul.

T. B.

Az ország hat régiójában 8,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás áll a cégek rendelkezésére, amelyre idén február 15. és 2014. április 30. között pályázhatnak. A mikro-, kis- és középvállalkozások 460 ezer és 30 millió forint közötti összeget nyerhetnek gyakornokok foglalkoztatására, mentori tevékenységre, adminisztrációra és a gyakornoki munkahelyek kialakításához szükséges eszközök beszerzésére, átalakításokra.

– Ezzel könnyebbé válhat a tanulószerződéssel rendelkező fiatalok elhelyezkedése, hiszen a cég pénzügyi segítséget kap a frissen végzett tanuló megtartásához. Ez különösen nagy segítséget jelent a leszakadó térségekben működő vállalkozásoknak, illetve azoknak a fiataloknak, akik családja rossz anyagi körülmények között él. Fontos, hogy a mentorálás, azaz egy idősebb szakmunkás foglalkoztatási költségeinek egy részét is el lehet számolni – mondta el Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!