Gazdaság

2013.10.29. 20:02

Egri céget is felkerestek a sanghajiak

Sanghajból üzleti delegáció kereste meg a napokban a HKIK-t. Aktívan érdeklődtek a régió és Magyarország üzleti lehetőségei iránt.

HEOL

 
Tavaly hozta létre a HKIK a Kína Információs Pontot azzal a szándékkal, hogy segítse a magyar vállalkozásokat abban, hogy megismerjék a Kínával történő üzletkötés lehetőségeit, technikáját. A HKIK külön kiadványt készített a magyar vállalkozók részére, e célból „Hogyan üzleteljünk Kínában” címmel.

Sanghajból  hétfőn üzleti delegáció kereste meg a kamarát, akik aktívan érdeklődtek a régió és Magyarország üzleti lehetőségei iránt. A kínai iparfejlesztési szakemberek tájékozódtak a régió üzleti, kereskedelmi és befektetési lehetőségeiről.

Fülöp Gábor a HKIK főtitkára a 6 fős delegációt tájékoztatta a helyi vállalkozói környezetről, az üzleti együttműködési lehetőségekről, s kínai nyelvű kamarai kiadványt adott át részükre. Heves megyéből több vállalat termékei jelennek meg Kínában pl. sebességváltó, de erősödik a borexport is.

A sanghaji delegáció tagjai meglátogatták a Sanatmetal Kft-t is. Farkas József ügyvezető igazgató mutatta be nekik a vállalkozást, termékeiket, ismertette a nemzetközi és kínai kapcsolataikat, majd bejárhatták a cég üzemét.

A delegáció tagjai elmondták, hogy a 20 millió lakosú Sanghajban jelenleg is bővítik az ipari parkokat és örömmel vennék, ha – többek között - orvosi implantátumokat gyártó vállalkozás is működne a városukban.

Farkas József elmondta, hogy fontos számukra a kínai piac, folyamatosan szerveznek például képzéseket kínai orvosoknak és szeretnék minél több terméküket értékesíteni Kínában. A Sanatmetal Kft. külpiaci munkatársai összeállítják és megküldik együttműködési javaslataikat a sanghaji delegáció tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!