Gazdaság

2013.12.11. 12:24

A teljesítményt és a mecenatúrát díjazták

Idén első alkalommal adták át a Gyöngyös Gazdasági Fejlődéséért Díjat és a Mecénások Díja elismeréseket.

T. B.

A díjakkal Faragó László polgármester és dr. Réthy Béla alpolgármester fejezte ki elismerését a városban működő cégek vezetőinek.

Nagyvállalat kategóriában a Lear Corporation Hungary Autóipari Gyártó Kft., a középvállalatoknál a K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. kapta a Gyöngyös Gazdasági Fejlődéséért Díjat, a kisvállalat közül a Triotechnik Kft.

A Mecénások Díjából is három talált gazdára. A sportélet támogatásáért a B. Braun Medical Magyarország Kft., a helyi kultúra segítéséért a VAMAV Vasúti Berendezések Kft., a turizmus fejlesztése érdekében végzett munkájáért az ÉLPAK Zrt. tulajdonosai, vezetői örülhettek az elismerésnek. Az eseményen adták át a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, s a Gyöngyös önkormányzata által alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy elismeréseket. Az idei díjazottak: Shick-R Kft., Radír Kft., Duett ''92 Kft., a Csollány Kft.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Varga József és felesége középvállalkozói kategóriában vehetett át díjat Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Faragó László polgármester hangsúlyozta: a Gyöngyösön működő cégek és az önkormányzat érdekei közösek.

A gyöngyösi gazdasági élet szereplőit díjazó esten Faragó László, Gyöngyös polgármestere elmondta: a város igyekszik a maga eszközeivel minden segítséget megadni, hogy a gazdasági élet szereplői minél kedvezőbb körülmények között végezhessék munkájukat.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdasági helyzete kapcsán a jelentős területi különbségekről szólt, mondván, Eger, Gyöngyös és Hatvan a megye gazdasági tengelye, ez a három város és vonzáskörzete adja a megye teljesítményének 90 százalékát. S bár az egyenlőtlenségek csökkentése fontos cél, a következő uniós tervezési ciklusban rendelkezésre álló forrásokból e térségekbe is bőven jut fejlesztési támogatás. A most záruló ciklushoz képest arányaiban többszöröse lesz az erre fordítható összeg.

Dr. Réthy Béla kiemelte: az óvatos gazdálkodás és a megfontolt várospolitika Gyöngyös gazdasági életének a legfontosabb iránymutatója, s mára stabil pénzügyi helyzetet sikerült elérni. Továbbra is szükség lesz a pénzügyi fegyelemre, s kormányzati segítségre is ahhoz, hogy Gyöngyös továbbra is élvezhesse a befektetők bizalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!