Gazdaság

2015.02.25. 13:42

Aki most jelentkezik a gumigyárba, annak irány India!

Bár a gyártás kezdetét 2017 első felére tervezi a cég, a toborzás már most elkezdődött, a magyarországi üzem első munkatársai már idén július 1-től munkaszerződést kapnak.

vg.hu

Megkezdődött a toborzás az Apollo Tyresnél, első körben 100, majd az év második felében 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó a Gyöngyöshalász közelében épülő európai zöldmezős gyárába - írja a vg.hu.

Közölték: bár a gyártás kezdetét 2017 első felére tervezi a cég, a toborzás már most elkezdődött, a magyarországi üzem első munkatársai már idén július 1-től munkaszerződést kapnak. A technikusokon és mérnökökön kívül adminisztrációs, logisztikai és számos más területre keresik a jövendőbeli kollégákat.

A vállalat közel 16 000 embert foglalkoztat világszerte, Indiában, Afrikában, Hollandiában is rendelkezik már gyártóegységgel.  A Heves megyei gyár nemcsak cég legmodernebb létesítménye lesz, hanem az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme.

A bejelentés kapcsán Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:

„Izgalmas feladat vár ránk az elkövetkezendő két évben, sok tehetséges szakembert várunk a magyarországi gyárunkba.

Heves megyében már több oktatási intézményben megkezdtük a technikusok toborzását, velük már márciusban tanulmányi támogatási szerződést kötünk. Ezeknek a diákoknak a tanulmányait az Apollo ösztöndíjjal segíti az utolsó félévben. Természetesen a mérnökök felvétele is elindult, de szinte minden területről várunk jelentkezőket, legyen az karbantartás, pénzügy vagy logisztika.”

Benyovszky Péter, a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola és Kollégium igazgatója a heol.hu-nak elárulta, az elmúlt hónapokban őket is megkereste a gumigyár, ez idő alatt jó munkakapcsolat alakult ki közöttük.

– A képzési struktúra megváltoztatása nem volna könnyű, most nem is erről folyik az egyeztetés, hanem arról, hogy a végzett diákjaink között vannak-e olyanok, akik alkalmasak a feladatra. Szerencsére igen, a kiválasztás folyamatos, a végzőseink egyebek között teszteket töltöttek ki. Elsősorban a gépészeti szakmacsoportban végzettséget szerző fiatalokat, főleg technikusokat keresett a gyár, de az elektrotechnika-elektronika, az informatika, illetve a közgazdasági szakmacsoportban tanulóknak is lesz esélyük az elhelyezkedésre – fejtette ki Benyovszky Péter.

A vg.hu azt is közölte: az első száz dolgozó kulcsfontosságú szerepet kap a cég életében. Őket két hónapos elméleti tréning után három hónapig Indiában készítik fel a hightech magyar termelésre. Felépülése után a magyarországi lesz az Apollo eddigi legmodernebb létesítménye, a state-of-the art üzemben évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncs készül majd, elsősorban az európai piacra.
A dolgozók kiválasztási folyamata többlépcsős, írásbeli és szóbeli tesztek várják a jelentkezőket, akik a cég Facebook oldalán is megtalálják a keresett pozíciók leírását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!