Gazdaság

2015.02.11. 17:31

Stratégiai partnerséget kötöttek az agrártárcával

Több megyei cég is van a minisztérium stratégiai partnerei között.

T. B.

Bővítette hivatalos stratégiai partnereinek körét a Földművelésügyi Minisztérium (FM): a továbbiakban 75 gazdasági társaságra és civil szervezetre számítanak jogszabály-előkészítésben, átfogó programok, stratégiák megalkotásában. A megállapodásról szóló dokumentumokat a minap vehették át a partnerek: 34 gazdasági társaság és 11 civil szervezet. Harminc szervezettel megújította együttműködését a minisztérium.

A stratégiai partnerek az agrárium és az élelmiszeripar ágazatait képviselik, szerepet vállalnak a hagyományok, a természeti értékek, a biológiai sokféleség, valamint az épített és szellemi örökség megőrzésében – mondta Nagy István államtitkár, aki hangsúlyozta: az ország agrárpolitikája épít a gazdasági szervezetek fejlesztéseire, az új munkahelyeket létrehozó, egyre több családnak gyarapodást, tisztes megélhetést biztosító beruházásokra.

Heves megyéből az FM stratégiai partnere az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Egyetemi Tudásközpontja, s további megyei érintett a kiskörei tározó halgazdálkodásáért felelős Tisza-tavi Sporthorgász Kft., valamint a domoszlói hűtőházzal rendelkező Mirelite-Mirsa Zrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!