átváltozás

2017.07.28. 22:34

1100 milliárd dollár fejlesztésekre a világ repülőterein

Kína, Thaiföld és Dél-Korea is új repülőterek építésével, illetve a már meglévők fejlesztésével növelheti az utasforgalmát.

A világon a következő évtizedekben összesen 1100 milliárd dollár értékű fejlesztést terveznek a légi közlekedési infrastruktúrában, ebből 255 milliárd dollárt szánnak új repterek építésére, 845 milliárd dollárt pedig a meglévők korszerűsítésére és bővítésére – derül ki a CAPA légi közlekedési központ legfrissebb felméréséréből. Ebből több mint 125 milliárd dollárt új ázsiai repülőterek felépítésére fordítanak, amihez képest elenyésző az Egyesült Államokban és Kanadában ugyanilyen célokra szánt 3,6 milliárd dolláros összeg. A beruházáshullám teljesen átformálhatja az ázsiai légi közlekedés mai arculatát.

Pekingben 12,9 milliárd dolláros beruházás keretén belül épül új reptér. A komplexum a tervek szerint 2019-re készül el, és az egyik legnagyobb légi elosztóközponttá teszi Pekinget – Hongkong rovására. A China Southern, a Hainan és a Chengdu Airlines kisebb kínai városokból indít közvetlen járatokat az Egyesült Államokba és Európába, kihagyva az eddigi egyik fő összekötő elemet, Hongkongot. A kínai légi közlekedési hivatal ráadásul több új repteret is létesítene Sencsen, Sanghaj és Peking vonzáskörzetében, melyek révén – az Airbus számításai szerint – Kína belföldi légi forgalma megnégyszereződhetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!