Pályaválasztás

2019.03.20. 06:34

A szakképzést népszerűsítő kampányba kezdett az iparkamara

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére, az akció május 31-ig tart – közölte az MKIK szerdán.

Debrecen, 2018. december 16. Szabados János Alex (b) egy palást és furat köszörû beállítását mutatja a tanulóknak. A FAG Magyarország Ipari Kft. 10 éve vesz részt a munkaerõ utánpótlás gyakorlati képzésében, ebben az évben 106 tanuló szerez szakmai ismereteket. Az eddigi gyakorlat szerint a végzettek vagy a társaságnál, vagy annak beszállítóinál munkalehetõséget kapnak ipari gépész, gépi forgácsoló, villanyszerelõ, CNC gépkezelõ, logisztikai ügyintézõ és gazdasági informatikus szakmában. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Oláh Tibor

A közlemény szerint a pályaválasztás előtt álló fiatalok tavasszal 52 helyszínen, többek között Hevesen, Kazincbarcikán, Sátoraljaújhelyen, Tiszaújvárosban és Hajdúböszörményben, valamint Karcagon, Berettyóújfalun, Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten, illetve Kalocsán, Baján és Mohácson találkozhatnak a Szakmavilág feliratú lila színű kamionnal, amelyben az érdeklődők virtuális szemüvegek segítségével próbálhatják ki magukat a különböző szakmacsoportokban. Az akció idei újdonsága a szülőknek szóló szülőiértekezlet-sorozat.

Az eseményről további információ, a roadshow pontos állomásai a Szakmavilág honlapján olvashatóak.

Borítókép: Tanáruk egy gép beállítását mutatja tanulóknak egy debreceni üzemben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában