Elmű

2019.04.04. 18:55

Átadták az alállomást az ipari parknak Gyöngyöshalászon

Akár napelemes erőművel is rácsatlakozhatnak.

T. B.

Átadták az ÉMÁSZ Hálózati Kft. legújabb alállomását Gyöngyöshalászon. A létesítmény az ­Apollo Tyres gumiabroncsgyártót, valamint az ipari gázokat előállító SIAD-ot látja el villamos energiával. Az alállomás a jövőben további fogyasztók kiszolgálására és a napelemes rendszerek által termelt villamos energia felvételére is képes lesz.

A csütörtöki átadón dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott üdvözölte a fejlesztést. Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának tagja kifejtette, az energiafogyasztás a magyar gazdaság fejlődésével folyamatosan nő, a következő 15 esztendőben évi 0,6–1 százalékos bővülésre számítanak.

Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon szűk volt a tervezési és megvalósítási határidő, de megoldották az M3-as autópálya és az alállomást betápláló nagyfeszültségű távvezeték keresztezését, s az alállomás csatlakoztatását az irányítástechnikai rendszerhez. A vállalat a jövőben több ehhez hasonló beruházást ­tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!