KÖZLEMÉNY

2019.06.21. 19:15

Az Opus-csoport irányítása alatt a Mátrai Erőmű

Az Opus Global pénteken bejelentette: a közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. mint vevő és az EP Power Europe mint eladó között a Mátra Energy Holding Zrt. által kibocsátott részvények 50 százalékának megvásárlására kötött megállapodás zárására június 20-án sor került – írta a Portfolio.hu.

HEOL

A portál közlése szerint a fenti tranzakció eredményeképpen a Status Power Invest Kft. a Mátra Energy Holding Zrt. által kibocsátott részvények 100 százalékának kizárólagos tulajdonosává vált, és ezzel a Mátrai Erőmű Zrt. által kibocsátott részvények 72,66 százaléka felett közvetett tulajdonjogot szerzett.

Az Opus tavaly jelentette be, hogy az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energetický a Prùmyslový Holding Mátrai Erőmű Zrt.-ben szerzett tulajdonrészét. A tranzakciók zárásával az Opus-csoport kizárólagos irányítása alá kerül az erőmű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!