óriási mennyiség

2018.04.01. 21:24

Bahrein szerint történelmének legnagyobb olaj-lelőhelyét fedezték fel

A bahreini hatóságok szerint az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy Perzsa(Arab)-öbölben fekvő kis szigetország nyugati partvidékéről jelentett lelet a legjelentősebb a kitermelés kezdete, vagyis 1932 óta.

A királyság hírügynöksége (BNA) emellett közölte, hogy az új könnyűolaj és gázlelőhely tartaléka várhatóan többszöröse annak, amit Bahrein eddigi egyedüli olaj-lelőhelyén kitermelnek, de pontosabb adatot nem hoztak nyilvánosságra. Azt sem lehet még tudni, hogy várhatóan mikor kezdődik a földgáz és kőolaj kitermelése.

Bahrein eddig ismert földalatti tartalékai pár száz millió hordó kőolajra rúgnak, és ezzel ő a legkisebb a Perzsa/Arab-öböl menti olajmonarchiák közül. A saját kitermelése napi 50 ezer hordó kőolaj és közel 29 millió köbméter földgáz, de van egy Szaúd-Arábiával közös olajmezője is, ahonnan napi 150 ezer hordó olajat szivattyúznak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!