tűzveszély

2020.02.24. 16:53

Betiltják a villanyautók töltését a mélygarázsokban Hollandiában

Komoly gátat jelenthet az elektromos töltőpontok telepítésénél, hogy Hollandiában be fogják tiltani azok mélygarázsokba való telepítését.

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi évtizedekben általában mélygarázsokkal épültek a lakóházak a belvárosokban, ahogy sok bevásárlóközpont alatt is találni ilyet. Hollandiában sok helyen építettek ki az utóbbi időben elektromos csatlakozásokat, hogy az elektromos autók tulajdonosai tölteni tudják autóikat, azonban ezt hamarosan megtiltják – számol be az Autó-Motor.

Az ok, hogy a töltésnél van a legnagyobb veszélye a tűz keletkezésének, és a (privát) mélygarázsokban nincs mindig megfelelő tűzvédelem, hiszen a nem éghető anyagok – beton – beépítésével oldották azt meg.

Az igazi probléma, hogy baj esetén a katasztrófavédők nehezen tudják megközelíteni a helyet, hiszen

a tűzoltóautók nem férnek be az általában 2-2,5 méteres belmagasságú részekre.

Az új szabályozás értelmében csak közvetlenül a bejárat közelében lehetne elhelyezni elektromos töltőpontot, ott, ahol a tűzoltók baj esetén könnyen tudják megoldani az oltást, ami nagymértékben korlátozza a töltőberendezések elhelyezését.

A holland hatóságok tisztában vannak azzal, hogy alacsony a villanyautók tűzveszélyessége,

de úgy vélik, jobb félni, mint megijedni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!