Ingatlanpiac

2019.12.24. 13:46

Egyre inkább keresik a lakhatási célú szuteréneket

A magas ingatlanárak miatt lakhatási célra is egyre inkább keresik a szuteréneket, amelyeket korábban jellemzően tárolókként hasznosítottak.

A Magyar Hírlap erről szóló hétfői cikkében megszólaltatták Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetőjét, aki azt mondta: noha elhelyezkedése és kis alapterülete miatt ez jól kiadható ingatlantípus, számolni kell a lakhatási célú átminősítésre vonatkozó szabályozásokkal is.

Jellemzően a régebbi építésű belvárosi téglaházaknál lehet ilyen ingatlanokkal találkozni, így a kedvezőtlenebb lakhatási körülmények mellé remek elhelyezkedés párosul, ami sokakat hajt a kompromisszum felé.

Benedikt Károly figyelmeztetett arra, hogy szuterén vásárlása előtt az átlagosnál nagyobb figyelmet érdemes fordítani az ingatlan állapotának felmérésére. A föld alatti pozíció miatt a nedves falak, beázások több kellemetlenséget okozhatnak később, és az is fontos kérdés, hogy elegendő napfény jut-e a lakásba.

A Magyar Hírlap közölte, hogy a jó elhelyezkedésű, felújított budapesti szuterének körében könnyen lehet találkozni 500-600 ezer forintos négyzetméterárral.

Néhány különleges minigarzonért pedig kiemelkedően sokat kérhetnek az eladók: az Andrássy úton nemrég 23 millió forintért kelt el egy 12 négyzetméteres lakás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában