megy a szekér

2020.01.10. 11:27

Eladási rekordot ért el tavaly a BMW

Új eladási rekordot ért el tavaly 2,17 millió BMW márkájú autó értékesítésével a BMW konszern, elsősorban a SUV modellek kínai sikerének köszönhetően – jelentette be Pieter Nota, a konszern értékesítési igazgatója.

The model poses in the BMW X7 at its launch in Jakarta, July, 15,2019. BMW X7 xDrive40i Pure Excellence is an SUV (sport utility vehicle) that is equipped with a 3.0-liter six-cylinder BMW TwinPower Turbo that officially launches in Indonesia Agility The BMW X7 is equipped with the BMW xDrive all-wheel-drive system that has off-road features. So, the BMW X7 is claimed to be able to pass various fields, both asphalt and rocks. Dasril Roszandi (Photo by Dasril Roszandi/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Dasril Roszandi

A konszern BMW márkájú autókból 2,17 millió autót értékesített, 2,0 százalékkal többet mint az előző évben. Kínában 13 százalékkal 724 ezerre nőttek a BMW eladásai. A BMW eladásainak 44 százalékát alkották tavaly a SUV modellek 959 ezres értékesítéssel. A kifejezetten magas nyereségtartalmú luxusmodellek, a 7-es, X7-es és 8-as szériák modelljeiből 105 ezer kelt el.

A BMW konszern a BMW, Mini és Rolls-Royce márkákból együttesen 2,52 milliót értékesített tavaly, 1,2 százalékkal többet mint 2018-ban. Hibrid és elektromos Mini és BMW modellekből 146 ezer kelt el tavaly. A Mini márka modelljeinek értékesítése tavaly 4,1 százalékkal csökkent 347 ezerre. Európában a konszern modelljeiből 1,5 százalékkal kevesebb fogyott, 1,08 millió.

A BMW tavalyi eladásaival 185 ezerről 171 ezerre csökkentette lemaradását a Daimler mögött. A Daimler tavaly 2,46 millió autót értékesített, ebből 2,34 millió Mercedes-Benz márkájút. A prémium kategória harmadik legnagyobbika, az Audi tavaly 1,85 millió autót adott el.

A BMW konszern az idén eladásainak a tavalyival közel megegyező mértékű növekedését várja. „Bízom benne, hogy nyereséges növekedési pályán az idén is folytatódik sikerszériánk” – mondta Pieter Nota a konszern értékesítési igazgatója.

Borítókép: Egy BMW X7 típusú modell

Címkék#SUV#BMW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!