Készségtár

2018.05.24. 16:05

Elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás

Csak azt a képesítést veszik fel a listára, amelyet besoroltak a Magyar Képesítési Keretrendszerbe (MKKR) és uniós szinten megfeleltettek az Európai Képesítési Keretrendszernek.

Az adatbázis bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt, hogy az oklevelet, bizonyítványt megszerző tanulók, felnőttek milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkeznek – közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön.

Az Oktatási Hivatal (OH), valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal együttműködésével létrejött adatbázisban az érettségiről, valamennyi felsőoktatásban szerezhető oklevélről és az Országos képzési jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítésekről lehet információt találni.

A magyar nyilvántartás tartalmazza minden olyan magyar képesítés adatait, amelyet besoroltak a Magyar Képesítési Keretrendszerbe (MKKR) és uniós szinten megfeleltettek az Európai Képesítési Keretrendszernek.

A www.magyarkepesites.hu oldalon elérhető adatbázisból a magyar és más európai tanulók, felnőttek, illetve vállalatok megbízható információt szerezhetnek arról, hogy Magyarországon milyen képzési lehetőségek állnak rendelkezésre, továbbá a megszerzett oklevelek, bizonyítványok milyen tudást és készségeket takarnak.

A nyilvántartás jelentős részét képezik azon intézmények legfontosabb adatai is, amelyekben az egyes képesítések megszerezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában