több marad

2019.01.10. 10:49

Év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak

Csak a 15 százaléknyi jövedelemadót kell megfizetniük.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában elmondta, a munkáltatók is kedvező helyzetbe kerültek, hiszen a nyugdíjas munkavállalók után nem kell megfizetniük a 19,5 százalékos járulékot.

Tállai András ismertetése szerint

a gyakorlatban arról van szó, hogy aki eddig 100 forintból megkapott 71 forintot, most az új szabály szerint 85 forintot fog megkapni, hiszen csak a 15 százalék szja-t kell megfizetnie.

Tállai András megerősítette, hogy a kedvezmények azokra a nyugdíjasokra is vonatkoznak, akik részmunkaidőt vállalnak, így a csökkentett jövedelem után sem kell járulékot fizetnie sem a munkavállalónak, sem pedig a munkáltatónak.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a munkaerőpiacon változás történjen, hiszen szinte minden ágazatban munkaerőhiány van.

A politikus nem titkolt célnak nevezte azt is, hogy olyan tapasztalt nyugdíjasok álljanak ismét munkába, akik a fiatal generációnak át tudják adni a tapasztalataikat. Ez a változás Európában is kiemelkedő, hiszen hasonló kedvező szabályozás más európai országokban nem igazán tapasztalható – közölte a miniszterhelyettes.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190110_jo_reggelt_tallai.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában