költekezés

2019.05.23. 06:00

Gyermeknap a pénztárcáknak is gyermeknap

A szülők jellemzően 2-6 ezer forint között költenek ilyenkor ajándékokra.

Forrás: Shutterstock

A magyar családok 88 százaléka minden évben, további 6 százaléka ritkábban, de megünnepli a gyereknapot; a szülők 28 százaléka ilyenkor jellemzően 2-4 ezer forintot, 26,5 százaléka 4-6 ezer forintot, egynegyedük pedig 6 ezer forintnál többet költ ajándékra – írta a Világgazdaság csütörtökön.

A lap a Regio Játék legfrissebb felmérését ismertetve azt írta,

a nyár közeledtével leginkább a szabadtéri játékok kereslete nő meg, de népszerű meglepetés gyereknapon a kreatív és fejlesztő játék, a sporteszköz,

valamint a három év alattiaknál a mesekönyv, az idősebbeknél pedig a társasjáték és a legó.

A kutatás szerint a gyermekek

főképp az építőjátéknak, trambulinnak vagy valamilyen szabadtéri programnak örülnének ezen a napon.

Több zsebpénzt ilyenkor a szülők mindössze 7 százaléka ad, jellemzően 1-2 ezer forint összegben – olvasható a Világgazdaság cikkében.

A Formatex Kft. adatai szerint a gyereknap a harmadik legforgalmasabb időszak a játékbolt hálózatban a karácsonyi és a húsvéti szezon után.

Gyereknapra a legtöbben továbbra is játékot, könyvet, vagy édességet adnak, de sokan lepik meg a gyereküket kedvenc ételükkel is – közölte a Formatex a kutatás alapján.

Borhi János, a Formatex ügyvezetője a közleményben elmondta: nő a kosárérték a játékboltjaikban, az átlagos vásárlói kosárérték 5500 forint. Tavaszi kültéri játékokat, sportszereket is szívesen választanak a szülők ajándékba.

 

Borítókép: illusztráció

Címkék#gyermeknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában