hazai fejlesztés

2019.01.25. 15:41

Idén is meghirdetik az Év Magyar Autója 2020 díjat

A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből.

Az Autós Nagy­ko­a­lí­ció és a Jár­mű­ipar.hu szer­kesz­tő­sége idén már­ci­us­ban meg­hir­deti az Év Ma­gyar Au­tója díjat. Nagy pél­dány­számú on­line- és print lapok el­is­mert autós új­ság­író­i­ból álló füg­get­len szak­mai zsűri dönti el, me­lyik lesz 2020 leg­ma­gya­rabb, il­letve a ma­gyar pi­a­con a leg­jobb au­tója – írja a Ripost.

Az Év Magyar Autója 2020 díjat a Magyarországon összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri tesztek és szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora a hazai fejlesztés hozzáadott értéke.

A szakmai zsűri egy másik kategóriában is döntést hoz. Az importőrök által benevezett autók közül azt választják meg Magyarország Autójának, amely a leginkább megfelel a magyar vásárlók igényeinek, azaz arról szavaznak, hogy melyik autó számít 2020-ban a legjobb vételnek.

A díjakkal kapcsolatos további részleteket márciusban az AMTS 2019 AutoMobil & Tuning Show keretén belül, az ANK által szervezett, Magyarok a világ járműgyártásában tematikus kiállítás megnyitóján jelentenek be a szervezők.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke annyit még elárult, hogy további két díjat is kiosztanak.

Az Év Zöldautójáról a magyar emberek mondanak verdiktet: a kitüntetést az a legalább 100 kilométeres elektromos hatótávval bíró autó kapja meg, amelyből a legtöbbet adnak el Magyarországon 2019-ben. Kiosztják az Év Beszállítója 2020 díjat is.

Ezt azok a Magyarországon termelő vállalatok kapják, amelyeket a magyar alkatrészeket beszerelő autógyárak az idén a legmegbízhatóbb magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában