hosszú hétvégék

2017.12.31. 10:50

Az új évben hat nap szabadsággal tizenhatot üdülhetünk

2018-ban tíz alkalommal áll majd kettőnél több napból a hétvége. Négyszer lesz háromnapos, ötször négynapos és egyszer öt napig is pihenhetünk.

Gáspár Miklós

A 2018 pihenőnappal kezdődik, és úgy tartja a babona, ahogy kezdődik az év, olyan is lesz végig. Valami igazság mégis rejtőzhet a hiedelem mögött, hiszen átlagosan kéthavonta biztosan lesz egy hosszú hétvégénk, kivétel ez alól a június és július, ekkor nincs meghosszabbodott pihenés. Viszont márciusban, áprilisban, és májusban lesz három négynapos, valamint egy háromnapos ünnep.

Augusztusban is vár ránk egy háromnapos lazítás, majd október-november úgy alakul, hogy hat nap szabadság kiírásával tizenhat napot üdülhetünk október 20-tól november 4-ig.

Decemberben karácsonykor öt napot pihenhetünk, és amint írtuk korábban, ahogy kezdődik az év, olyan is lesz végig, illetve úgy is ér véget, mert 29. és 31. között újabb három napig ünnepelhetünk.

Természetesen a sok szabadnapot le is kell majd dolgozni, így március 16-át korábban, 10-én, április 30-át pedig 21-én dolgozzuk le. Október 13-át 22-én pótoljuk, december elsején pedig a karácsonyt, valamint 15-én a szilvesztert dolgozzuk le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!