minőségi garancia

2018.03.09. 19:45

Már lehet jelentkezni az Érték és Minőség Nagydíj védjegyére

Az idén először, 47 főkategóriában meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj nyilvános, egyfordulós pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épül - jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, a Diamond Szervező Iroda Bt. ügyvezető igazgatója pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatára kiírt pályázatra május 25-ig lehet jelentkezni, az elismeréseket várhatóan szeptember 11-én adják át a Parlamentben az alkotók ünnepén.

A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, a ruházati és sporttermékeket, és lehetőséget kapnak helyi közösségek is tevékenységeik megmérettetésére.

Kiss Károlyné Ildikó elmondta, a pályázók részéről jelentkező egyre bővülő igények meghaladják az 1998-ban oltalmat kapott Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy lehetőségeit, a védjegyoltalom 2018-ban lejár, a kiírók tanácsa pedig úgy döntött, hogy olyan új tanúsító védjegyet alapít, amelynek elnevezése a világ minden részén ugyanazt jelenti, az érték és minőség fogalmat pedig mindenhol ugyanúgy tudják értelmezni.

Kiemelte,

az Érték és Minőség Nagydíj pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határon túli együttműködés, a kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszerbe.

A pályázat kiírását levélben köszöntötte Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer fővédnöke.

A levélben kiemelte, a határon túl élő magyarság megmaradása és gyarapodása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú termékek és szolgáltatások az anyaországban is piacra találjanak. Látni kell azonban azt is, hogy a határon túli magyarság keresi és vásárolja a Magyarországról származó termékeket, és ezáltal egyfajta természetes és könnyen elérhető exportpiacot hoz létre, amely ugródeszkaként szolgálhat a Visegrádi Négyek, és ezáltal Közép-Európa piacainak meghódításához.

Hegedűs Csilla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kultúráért felelős ügyvezető alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy

vannak olyan erős erdélyi magyar cégek, amelyek termékei állják a versenyt a nemzetközi piacon, kiváló minőséget és értékek képviselnek, amit szeretnék megmutatni a világnak.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi S.C. SSM & SIU S.R.L., valamint a lebonyolítással is megbízott Diamond Szervezőiroda Bt. írta ki.

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

A kiírás szerint a pályázaton részt vehet a pályázati főcsoport céljainak megfelelő Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áru, árucsalád, szoftver, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában