tervek

2019.06.24. 17:00

Még nem tudni, mikor indul be a debreceni BMW-gyár

Minden a terv szerint halad, de korai még időpontokról beszélni.

Az előzetes terveknek megfelelően halad a BMW csoport debreceni üzemének kivitelezése – erről a bajor konszern kommunikációs illetékese beszélt a Világgazdaság érdeklődésére. Sandra Schillmöller kijelentette: az autógyár elkötelezte magát azon elképzelése mellett, hogy új egységet hoz létre Magyarországon. Megerősítette, hogy a beruházás kapcsán egymilliárd eurót fektetnek be, és a gyár éves kapacitását 150 ezer járműben határozták meg. Úgy tűnik tehát, hogy a motorgyártást nem tervezik Debrecenbe telepíteni.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a hajdúsági üzemben 2023-ban kezdődhet meg a termelés, de a BMW munkatársa erre reagálva most azt mondta, hogy a dátumról egyelőre nem tudnak konkrét információval szolgálni, ez a projekt jelenlegi állapotában túl korai lenne.

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy zajlik a körülbelül 12 hónaposra tervezett tereprendezés a debreceni ipari helyszínen.

A BMW a gyár építésének befejezéséig több mint ezer munkahelyet kíván feltölteni. Erre a célra egy magyar karrieroldalon is közzéteszik az összes állás kiírását, az érdeklődők e felületen nyújthatják be a jelentkezésüket. Eddig három pozíciót hirdettek meg az oldalon.

A magyarországi üzem növeli a BMW világméretű gyártási hálózatának teljesítményét, de ezen túlmenően azért is fontos a beruházás, mert hozzájárul a csoport globális termelési egyensúlyának fenntartásához

– válaszolt Sandra Schillmöller arra a kérdésre, hogy miért fontos a bajor vállalatnak a magyarországi fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában