ATM-keresője is van

2018.09.11. 12:26

Mobilalkalmazás segíti, hogy tudatosan döntsünk a pénzügyeinkben

A Pénzügyi Navigátor applikációt a Magyar Nemzeti Bank indította.

A jegybank közleménye szerint mobilbarát verzióban valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás is használható. Egyebek mellett ellenőrizhető a piaci szereplők engedélye,

kereshetők bankjegykiadó automaták és fiókok, de a hitelfelvétel előtt állók is segítséget kaphatnak a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak.

A pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében külön pénzügyi szótár is található az applikáción, és a főoldalon véletlenszerűen megjelenő pénzügyi szakkifejezések, illetve az ezekhez tartozó magyarázatok is segítik a pénzügyi tájékozódást.

A jegybank közleményében hangsúlyozta: kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése és a hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása. Ennek érdekében honlapján külön fogyasztóvédelmi aloldalt is kialakított. Az oldalon elérhető egyes pénzügyi termékek összehasonlítását segítő Pénzügyi Navigátor alkalmazások a legnépszerűbb tartalmak közé tartoznak.

Megújult továbbá a betétválasztó, a betétkalkulátor, a hitel- és lízingválasztó, a hitelkalkulátor és a háztartásiköltségvetés-kalkulátor is. Emellett az új arculattal már korábban elindult értékpapírszámla-lekérdező, illetve az országos fiók- és ATM-kereső is elérhető a jegybank honlapján.

A bankszámlaválasztó alkalmazás a közeljövőben kap korszerűbb, áttekinthetőbb lekérdező felületet.

Az MNB közleményében jelezte: a Pénzügyi Navigátor termékválasztó alkalmazások az adott pénzügyi szolgáltatásra vonatkozóan Magyarország egyetlen teljes körű, ingyenes, független alkalmazásának minősülnek, amelyhez a piaci szereplők jogszabály alapján folyamatosan szolgáltatnak információkat, és vállalnak felelősséget azok megbízhatóságáért, naprakészen tartásáért.

Borítókép: Shutterstock / Antonio Guillem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában