Romlana a versenyképesség

2019.04.02. 12:31

Nagy István: az EU csökkenteni akarja az agrártámogatásokat

A földalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat is megkurtítanák. Náluk inkább a migránsok letelepítése a cél, mint a földek megművelése.

Ez a döntés „fenyegető veszélyt” jelentene a magyar gazdákra – mondta az agrárminiszter kedden az M1 aktuális csatornán.

Nagy István hozzátette:

Brüsszel a tervek szerint a földalapú támogatásokat 16 százalékkal, a vidékfejlesztési támogatásokat pedig több mint 25 százalékkal csökkenti, miközben az agrártámogatások helyett olyan célokat fogalmazott meg, amelyek a migránsok letelepedését szolgálják.

Úgy vélte, ha ez megvalósul, nőni fognak az élelmiszerárak és romlani fog a versenyképesség.

Kitért arra is, az agrárpolitikusok és szakemberek kedden országjárásra indulnak, amelynek során a kormány kikéri a polgárok véleményét.

Megbeszélik a gazdákkal az elért eredményeket, a nehézségeket, a kitűzött célokat, valamint erősítik a magyar gazdatársadalom és a kormány között kialakult együttműködést

- mondta.

A miniszter szerint össze kell fogni, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer, minél több hazai élelmiszer legyen és a magyar gazdák meg tudjanak élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!