HKIK

2020.01.16. 19:54

Negyedszázadot ünnepel a kamara

Díjakat is átadtak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) gazdasági évnyitóján, s oklevéllel köszöntötték azokat, akik huszonöt éve tagjai a köztestületnek.

Tóth Balázs

Fotó: Czimer Tamas

Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke visszatekintett a gazdasági önkormányzat múltjára. Dr. Parragh László az országos szervezet eredményeiről beszélt, s kitért arra, hogy idén kamarai választások lesznek. A résztvevők dr. Juhász Attila Simon megyei közgyűlési elnöktől megtudhatták, hogyan támogatja a megye uniós pénzekkel a gazdaságot, Kiss Ulrich a hosszú távra tervező vállalkozókat méltatta.

 

Dr. Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket és ismertetett néhány adatot az önkormányzat területfejlesztési munkájáról.

Felsorolta, hogy tavaly ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tíz pályázat 5,9 milliárd forintot nyert. A helyi gazdaság fejlesztése kiíráson – infrastruktúra jobbítására, helyi termékek piacra juttatására – huszonegy pályázatot támogattak 1,6 milliárd forinttal. A turizmus fejlődését 3,8 milliárd forinttal segítették. Kulcskérdés a munkaerő, a megyei és térségi fejlesztési együttműködésekre 3,5 milliárd forintos keretösszeget szántak. A gazdaság és a dolgozók számára fontos az óvodák és bölcsődék fejlesztése, amelyre első körben 3,4 milliárd forintot ítéltek oda.

További részleteket a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!