Kevés a szabadság

2017.07.12. 13:43

Nehezen oldható meg a gyerekek nyári felügyelete

A legtöbb szülő tíz vagy tizenöt nap szabadságot tud kivenni nyaranta. Legalább a duplája kellene ahhoz, hogy ne okozzon fejtörést, mit csináljunk a gyerekekkel vakációban.

A kisgyermekes magyar szülők 70 százaléka dolgozik nem családbarát munkahelyen, holott ez a szempont tízből hét álláskereső esetében a fontossági lista élén végez – derült ki a Regio Játék friss kutatásából. A családok iránt elkötelezett cégeknél a szülőknek lehetőségük van rugalmas munkaidő-beosztást (58 százalék) vagy távmunkát kérni (26 százalék), de az esetek egyharmadában bevihetik magukkal a munkahelyre a gyermeküket is. Egyre kevesebb cég nyújt üdülési lehetőséget (10 százalék), viszont minden tizedik munkaadó támogatja a kicsik táboroztatását.

A legnagyobb segítséget – a felmérés szerint – sorrendben a rugalmas foglalkoztatás, a részben otthoni munkavégzés, a munkahelyen belüli szakértő gyermekfelügyelet és a részmunkaidő jelentené.

Címkék#szabadság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!