Növekvő vásárlóerő

2019.05.01. 11:31

Óriási ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom

2013 óta hatalmas ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom és a lakossági fogyasztás – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Forrás: Shutterstock

Kifejtette: nagyobb értékű javakra is egyre többet tudnak fordítani a családok. A 11 ezer milliárd forint feletti kiskereskedelmi forgalomból csaknem 1500 milliárd forintot lakásfelszerelési dolgokra költöttek az emberek. A bútorvásárlás például majdnem megduplázódott. Ennek kapcsán azt mondta, a családok otthonteremtési támogatása is egyértelműen „húzza” a kereskedelmet.

Vámos György kitért arra is, hogy Magyarországon az elmúlt években nagy tempóban nőtt az online vásárlások értéke. Volt olyan év, amikor az előző évhez képest 40-50 százalékos volt a növekedés. A főtitkár szerint az online kereskedelem nyomán átalakulás van a kereskedelemben, a kereskedelmi szokásokban. Ezzel együtt úgy értékelt, a hagyományos boltok továbbra is népszerűek maradnak Magyarországon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában