piac

2019.07.31. 08:31

Ötven nap alatt kelnek el a lakások

A drágulás természetes velejárója, hogy kicsit növekedett az értékesítési idő.

A panellakások alig több, mint egy hónap, a budapesti tégla lakóingatlanok átlagosan 46 nap, a megyei jogú városokban lévők 44 nap alatt találtak gazdára a második negyedévben – derül ki az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből – írja a Világgazdaság legfrissebb száma.

Az ingatlanok eladásához szükséges időt a magánszemélyek hirdetéseit vizsgálva kitűnt, hogy a leghosszabb ideig a községekben kell várni vevőre.

A legkisebb településeken átlagosan majdnem egy teljes negyedévet, jellemzően 82 napot kell szánni egy-egy ingatlan értékesítésére.

A vidéki nagyvárosokban alig több, mint feleennyi idő, átlagosan 44 nap alatt keltek el a lakóingatlanok. Országos átlagban a második negyedévben 50 nap alatt adtak el egy-egy lakóingatlant, ami öt nappal több, mint egy éve.

A hirdetési portál vezető gazdasági szakértője, Balogh László rámutatott: „A drágulás természetes velejárója, hogy kicsit növekedett az értékesítési idő. A magasabb árat a vevők egy része lassabban tudja előteremteni. Emellett a legkelendőbb lakások kínálata némiképp szűkült, nagyobb körültekintéssel keresnek a vevőjelöltek.”

A panelek iránti érdeklődés évek óta fokozódik, emiatt egyre többe kerülnek, ám még így is olcsóbbak a téglaépítésű lakásoknál, értékesítési idejük mindössze 34 nap, míg a budapesti téglalakásoké átlagosan 46 nap.

A családi házak 88 nap alatt találtak vevőre az idén tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában