Adó-Tanácskozás

2019.03.12. 21:30

PM: az EU legversenyképesebb adórendszere lehet a magyar

Az adótanácsadók úgy látják, Magyarország iránt különösen az EU-n belüli legalacsonyabb társasági adó keltette fel a külföldi befektetők érdeklődését.

A legnagyobb adócsökkentést követően a kormány Európa legversenyképesebb adószabályait szeretné kialakítani – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára az Adó-Tanácskozás című szakmai rendezvényen.

A PM keddi közleménye szerint Izer Norbert Magyarországot az adóelkerülés elleni küzdelem partnerének nevezte, de hozzátette, hogy a nemzetközi irányelvek alkalmazása nem terhelheti túl a vállalatokat.

Az államtitkár az adószakma segítségére is számít a szükséges intézkedésekben, mivel 2020 januárjától minden uniós országban életbe lépnek az új szabályok az adóelkerülés ellen.

A rendezvényen részt vevő adótanácsadók úgy látják, hogy a nemzetközi adózás területén egyre élesebb a verseny. Tapasztalataik szerint Magyarország iránt különösen az EU-n belüli legalacsonyabb társasági adó keltette fel a külföldi befektetők érdeklődését. A szakértők azt javasolták, hogy az uniós előírások minden felkínált kedvezményét ki kellene használni – olvasható a közleményben.

Az adócsalások elleni nemzetközi összefogás – mint írták – számos adatot igényel. Tavaly 2018-ban 34 ország küldött adatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a 750 millió eurót elérő bevételű multinacionális vállalatok országonkénti jelentéseiről, számlaadatokat pedig csaknem 60 országból az adóhatóság kockázatelemzői

- tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában