pihenés

2019.05.30. 10:54

Sokan választanak hazai szálláshelyeket a pünkösdi hétvégén

A legtöbben Gyulát, Siófokot és Egert választották.

Felsőtárkány, 2011. szeptember 22. Szobabelső. Felsőtárkányon, az egykori úttörőtábor területén, megnyílt a Bambara Hotel, mely egy afrikai törzsről kapta a nevét. A Shiraz csoport több mint két milliárd forint beruházással valósította meg a négycsillagos, több mint hatezer négyzetméter alapterületű többszintes épületkomplexusát, mely tovább bővíthető. A hotel 54 szobával, öt konferencia teremmel, wellness központtal, gyermekjátszóterekkel, kül és beltéri fűtött medencékkel rendelkezik. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Forrás: MTI

Fotó: H. Szabó Sándor

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották.

Az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba, és 15,7 százaléka panzióba szól.

A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kapott helyet.

Heves, Veszprém és Somogy megye részesedik legnagyobb arányban a foglalásokból – tette hozzá a szakember.

A Szállás.hu előrejelzése szerint a következő, augusztus 20-ai hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek.

Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen a legnépszerűbb – mondta Keresztes Nóra. Hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában