Szakképzés

2017.08.31. 12:19

Tízmilliárdos felújítási program indul

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja – jelentette be Varga Mihály az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen Szolnokon.

Szolnok, 2017. augusztus 31. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az országos szakképzési tanévnyitón a Szolnoki Mûszaki és Szakképzési Centrum udvarán 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Mészáros János

A tízmilliárd forintból induló infrastruktúra-fejlesztési programról szólva Varga Mihály hangsúlyozta, az egyik legfontosabb feladat a hazai szakképzés rendszerének továbbfejlesztése, amely a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét hivatott támogatni.

A tárcavezető közölte: a foglalkoztatás terén már nem a munkanélküliség jelenti Magyarországon a legnagyobb gondot, hanem a megfelelő végzettséggel és tudással rendelkező szakemberek számának emelése – olvasható a kormany.hu anyagában.

Mint mondta, a magyar gazdaság kiemelkedő ütemben bővül, ezért minden eddiginél nagyobb szükség van a jó, gyakorlati tudással rendelkező szakemberekre. Olyan képzési rendszert kell létrehoznunk, amely gondoskodni tud arról, hogy a diákok használható tudással hagyják el az intézményeket, és amely felkészíti a fiatalokat arra, hogy tudjanak alkalmazkodni a változásokhoz, valamint azokat a készségeket erősíti meg a diákokban, amelyek képessé teszik őket arra, hogy a folyamatosan változó technológiai környezetben is megállják a helyüket.

Varga Mihály leszögezte, a hazai szakképzés rendszerének továbbfejlesztése érdekében ebben az évben is olyan lépéseket tesz a tárca, amelyek – a már stabilan működő és bővülő szakképzési intézményhálózatra építve – tovább bővítik a szakképzést választók lehetőségeit, szélesítik és még inkább a gazdaság igényeihez igazítják az elérhető ismeretek körét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!