a gyermekekért

2017.07.28. 16:45

Több mint 50 ezer család igényelt eddig CSOK-ot 

Meghaladta az 50 ezret a benyújtott családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma a legfrissebb adatok szerint, a kért támogatási összeg pedig elérte a 136 milliárd forintot – ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett, a program elindítását az tette lehetővé, hogy a kormány a gazdaságpolitikában az elmúlt években saját utat választott. Különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából vonta el és vonja el azt az összeget, amelyet odaad a gyermeket nevelő családoknak, a különadókból befolyt mintegy 500 milliárd forint jelentős része pedig otthonteremtésre megy – hangsúlyozta.

Kiemelte: idén 211 milliárd , jövőre 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre a családok támogatására.

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: a 2016. évi fordulatot követően 2017 első felében folytatódott a lakáspiac felívelése, az első hat hónapban 5004 lakás épült az országban, 46 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A kormány az otthonteremtési programmal azt szeretné elérni, hogy minden családnak segítsen minőségi otthonhoz jutni, és a lakásépítések felfutása új lendületet adjon, erősítse a gazdasági növekedést. Hornung Ágnes kiemelte azt is, a családok számára a biztos lakhatás megteremtése, a saját otthon biztonságos hátteret teremt a gyermekvállaláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!