szerb-magyar kapcsolatok

2017.09.15. 13:52

Több száz magyar vállalkozás fektetett be a Vajdaságban

Erőteljesen bővültek Vajdaság és Magyarország között a politikai és gazdasági kapcsolatok az elmúlt években, a további együttműködésre is számos lehetőség van.

Pénteken és szombaton szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumot tartanak a magyar fővárosban Vajdasági Napok Budapesten címmel.

A kétoldalú kereskedelmi-gazdasági tevékenység mellett jelentősen bővül a Vajdaság turisztikai forgalma, ebben szerepet játszik az, hogy egyre több magyar vendég érkezik látogatóba a tartományba, részben üzleti, részben turisztikai célból, és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett az utóbbi években – mondta Igor Mirovic, a vajdasági tartományi kormány elnöke pénteken Budapesten. Ez a folyamat nagymértékben erősíti a Szerbia és Magyarország közötti jószomszédi kapcsolatokat – tette hozzá.

Wolf László, a Szerb-Magyar Üzleti Tanács elnöke, az OTP-bankcsoport vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, a kétoldalú kereskedelmi forgalom mintegy 1,8 milliárd eurót tesz ki, számottevő magyar többlettel. Szerbiában mintegy 400 magyar vállalkozás fektetett be, részben egyedi beruházások, részben vegyesvállalat formájában – tette hozzá.

A kétnapos szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumon a két szomszéd országból mintegy 100 üzletember vesz részt. Bosko Vucurevic, a Vajdasági Ipari Kamara elnöke elmondta: elsősorban a mezőgazdaság, az információ-technológia és a turizmus területén látnak lehetőséget a kétoldalú vállalati együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!