pénzügyi tudatosság

2019.02.20. 10:48

Több százezer diák vesz részt az idei Pénz7-en

Az idén várhatóan 1200 iskola több százezer diákkal vesz részt a Pénz7 elnevezésű témahéten, amely során igyekeznek megismertetni a fiatalokkal a pénz és a vállalkozás világát – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1-en.

Szepesi Balázs azt mondta, Magyarországon jelenleg mintegy 500 ezer ember él meg saját vállalkozásából, de az országban széleskörű ódzkodás figyelhető meg a saját vállalkozás indításától.

A február 25. és március 1. között megtartandó témahét keretén belül szeretnék arra ösztönözni a fiatalokat, hogy ezt a „szabad és felelősségteljes” életet válasszák – tette hozzá.

Ismertette, a diákok többek között részt vehetnek egy háromórás foglalkozáson, ahol először összegyűjtik az életüket jellemző problémákat, majd azokra kidolgoznak egy vállalkozási ötletet. Ezután egy önkéntes vállalkozó elmondja nekik, hogy a tapasztalatai alapján hogyan lehetne megvalósítani az ötleteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában