modernizálás

2019.09.25. 05:56

Új hajók beszerzését tervezi a BKV

A fejlesztést az indokolja, hogy az átlagéletkoruk 41 év.

Budapest, 2018. augusztus 14. A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) hajójárata a XIII. kerületi Népfürdõ utcánál (Árpád híd). A BKV a Dunán 10 hajóval üzemelteti járatait. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Balaton József

A közlekedési vállalat modern és akadálymentes, a jelenlegieknél nagyobb kapacitású, korszerű tervezési elvek szerint készülő új hajók beszerzését tervezi a közeljövőben – tudta meg a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs osztályától.

A BKK-nál hangsúlyozták, hogy a menetrend szerint közlekedő vízi járműveik főgépei jó állapotban vannak, azokat az utóbbi években cserélték le újabbakra és erősebbekre.

A hajók kihasználtsága jó, évente átlagosan 300 ezren utaznak a BKK hajóival,

ebből mintegy 60 millió forint bevétele származik a társaságnak. A hétvégéken eladott jegyek darabszáma általában mintegy 90 százalékkal haladja meg a munkanapokon eladottakét, de az utasszám jelentős mértékben függ az időjárástól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában