Pénzügyi tudatosság

2019.08.07. 13:27

Új tankönyvvel készül a tanévre a Pénziránytű Alapítvány

Az alapítvány általános iskolásoknak szóló tankönyvét több mint 20 ezer példányszámban rendelték meg az iskolák.

Nyári táborokat szervez és a szeptemberben kezdődő tanévre új tankönyvvel készül a Pénziránytű Alapítvány – mondta az alapítvány oktatási igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában.

Merényi Zsuzsanna hangsúlyozta: a pénzügyi tudatosságra nevelés az általános iskolai kerettanterv része kellene legyen.

Mint mondta, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával ingyenesen táborozhatnak az alapítvány pénzügyi hősképző nevű applikációjának felhasználói, akik a táborban pénzügyi tudatosságuk fejlesztését szolgáló játékokat játszhatnak.

Hozzátette: a táborban ugyan nem vehet mindenki részt, de rengeteg gyerekhez eljutnak a fontos pénzügyi információk, miután a Pénziránytű Alapítvány általános iskolásoknak szóló tankönyvét több mint 20 ezer példányszámban rendelték meg az iskolák.

Az alapítvány a diákok mellett a tanárok képzésével is foglalkozik, ennek részeként jövő héten Inárcson tartanak egy olyan tanárképzést, amely az oktatók digitális készségeit fejleszti – tudatta Merényi Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában