hosszú árnyék

2018.05.02. 18:18

Wolfgang Porsche: súlyos hibák vezettek a dízelbotrányhoz

Súlyos hibákat követett el a Volkswagen konszern a dízelbotrány előidézésével, de a probléma feltárása és lépésről lépésre való felszámolása folyamatban van - jelentette ki Wolfgang Porsche, a konszern felügyelőbizottságának a tagja, a főrészvényes Porsche SE befektető társaság felügyelőbizottságának az elnöke a Stern magazinnak adott interjúban.

Wolfgang Porsche, chairman of the supervisory board of Porsche AG, attends the world premiere for the Porsche Cayenne in Stuttgart, southwestern Germany, on August 29, 2017. / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE

„Minden bizonnyal sokan csalódtak a vállalatban”, de ennek ellenére is egyre többen döntenek egy Volkswagen gépkocsi megvásárlása mellett – mondta, kiemelve, hogy „másképpen nem számolhatnának be ilyen kiváló negyedéves eredményekről”.

A nagyvárosok levegőjének a tisztántartásáról szólva Porsche elmondta, hogy a Volkswagen folyamatosan konzultál a politikai döntéshozókkal a kérdésben. „Senkinek nem lehet a célja egy olyan kulcsfontosságú iparág létét veszélyeztetni, amelytől minden hetedik munkahely függ az országban” – mutatott rá. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a maga részéről nem ért egyet a dízelautók utólagos mechanikai átalakításával.

A vállalati kultúra átalakulása, morális megújulás zajlik a konszernnél, és ennek még koránt sincs vége – mondta.

„A dízelügy még jó pár évig napirenden lesz a Volkswagennél”

- fogalmazott.

A Porsche SE befektetőtársaság a Volkswagen AG részvényeinek 52 százalékát tartja birtokában.

Borítóképünkön Wolfgang Porsche.

Forrás: AFP / Thomas Kienzle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!