Szabadon, lazán, offline

2019.03.25. 21:00

Hello, Ugar! Megújul az Anna and the Barbies fesztiválja

A természetességre és közvetlenségre alapozó fesztivál mostanra már többezres látogatószám mellett 12 helyszínnel várja az idei fesztiválozókat.

Részlet a Hello Ugar! aftermovie-ból

Az idén 15 éves formáció idén már hetedik alkalommal rendezi meg saját fesztiváljukat Ópusztaszeren, az Akhal Ménesen, ahol a közönséggel közösen buliznak, pihennek, szórakoznak a zenészek is. Eleinte csak egy szó szerinti rajongó-tábornak indult, ahol leghűségesebb követők közül néhány százan töltöttek együtt a zenekarral pár napot, majd Woodstock az Ugaron néven vált országosan ismert fesztivállá további zenekarok és programok bevonásával – olvasható a zenekar kommunikációjával foglalkozó cég közleményében.

Új név, fantasztikus fellépők

Mint írják, 2019-ben megújult arculattal és minden eddiginél színesebb programokkal valósul meg az immár Hello Ugar! néven működő fesztivál. A hazai élőzenei szcéna élvonalbeli zenekarai állnak színpadra 4 különböző helyszínen, többek között – természetesen az Anna and the Barbies mellett – a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, Apey vagy a Magashegyi Underground ad koncertet. A teljes line-up is hamarosan bejelentésre kerül.

Különlegesség, hogy

a Puszta Nagyszínpad és a Jurta Kisszínpad mellett idén is helyet kap a Tábortűz akusztikus színpad,

illetve továbbra is működik a Tálentum színpad, ahol mint minden évben, idén is olyan fiatal zenekarok mutatkozhatnak be, akiknek más fesztiválokon helyszín vagy szándék hiányában nincs lehetőségük megmutatni magukat. A tehetségkutató verseny győztese pedig a következő évben már a Jurta Kisszínpadon kap idősávot a koncertjéhez.

Mikrofalvak a fesztiválon

További újdonság idén, hogy a helyszínre úgynevezett mikrofalvak települnek, ahol a zene mellett további társművészetek kapnak helyet, hogy alkotói táborként valósítsanak meg workshopokat az irodalom, a cirkuszművészet, a tánc vagy a színészet területén. Minden sátor saját szakmai vezetővel rendelkezik, ahol a négy nap alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az együttlét és kikapcsolódás mellett létre is hozzanak valamit, amelyet a fesztiválon bemutathatnak a közönségnek.

Az offline az új luxus, zöld megoldások a pusztában

Az Ugar már évek óta büszkén hirdeti offline filozófiáját, mellyel mindenki négy napra kiszakadhat a mindennapok digitális hajtásából. A szervezők számára kiemelten fontos, hogy a fesztiválozók ne lefáradva, hanem feltöltődve térjenek haza az Ugarról, a fülük ne csengjen a sok egymásra szóló zajtól, hanem egyszerre csak egy helyszínen zajló koncertek/bulik mellett tudják élvezni a programokat.

Néhány éve bevezették a “no more selfie” zónát és a telefonparkolót is, ahová akár egész napra megőrzőbe adhatjuk telefonunkat,

hogy ténylegesen beleszakadjunk a nyári fesztivál élménybe – cserébe néhány apró jutalomért.

Mindezek mellett a környezetbarát megoldásokra is odafigyelnek az Ugaron, a WWF-fel együttműködésben igyekeznek a lehető legzöldebb megoldásokat kínálni az ideérkezőknek, legyen szó energiatakarékosságról, hulladékkezelésről, egészséges “hazai” ételekről vagy akár az idén először megnyíló kutyapanzióról a fesztivál területén.

Jegyek és szállásinfó

A Ménes területén faházakban, jurtákban és sátrakban tudnak megszállni a fesztiválozók, illetve lakókocsinak is bérelhetnek helyet maguknak. Emellett Ópusztaszeren és Szegeden is várják panziók és szállodák az idelátogatókat. Az early bird heti- és napijegyeket sátorhellyel is meg tudja vásárolni a közönség, erre a linkre kattintva.

Borítókép: részlet a Hello, Ugar! aftermovie-jából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában