egyszerű, felhasználóbarát

2019.10.21. 13:46

Új startup forradalmasítja a koncertezést

A Koncertbooking.com-on bárki maga rendelheti meg, közvetítők nélkül egy-egy előadó fellépését. A program Tabár Zoltán nevéhez fűződik, a zenei szakember biztos a sikerben.

Forrás: Shutterstock

A foglalás menete nagyon egyszerű, tökéletesen felhasználóbarát. Pár kattintás, és máris kész a leszervezett fellépés. Az applikáció főoldalán

a dátum, valamint a kezdési időpont kiválasztásával kezdődik a folyamat, majd a város kiválasztása következik. Ezután előadót szűrhetünk a találatok közül,

vagy az összes találatot megtekinthetjük, a szűkített listán pedig a felhasználó szűrhet a zenei műfajok, valamint az árak alapján is.

A szoftver számol a produkciók egyedi szokásaival, a soundchecktől a „check outig”. Az előadó saját szerződését továbbítja a megrendelőnek, ezzel direktbe kötve a két partnert.

„Hosszú évek óta dolgozom a zeneiparban, 25 éve kezdtem az ország első booking és menedzseri irodájának, a Joyride Koncertnek tulajdonosaként, ahogy később a Mistral Music kiadó menedzsment és koncertszervező irodában folytattam” – mondja Tabár Zoltán.

„Zenészként indultam, aztán jött a koncertszervezés, menedzsment, lemezkiadás, mindez kiegészült az évek során jogi és számviteli tapasztalattal, szóval ami egy koncert kapcsán felmerülhet bármelyik fél oldaláról, én abba belekóstoltam, átlátom. Ez a rengeteg tudás állt most össze ebbe az startupba”

– fogalmazott a Koncertbooking.com ötletgazdája.

Tabár Zoltán, a startup kitalálója

„Évek óta figyelem a technikai újításokat, mindig is érdekelt az informatika, és úgy érzem, hogy a piac most érett meg erre. Egy egyszerű példa arra, hogy mennyire digitalizálva élünk: 1-2 éve 100 beérkező számlából 98 papír alapú volt, mostanra 75% felett van az elektronikus számlák aránya. Emellett

a régi igény – hogy a megrendelő ne egy harmadik cégen keresztül, hanem közvetlenül keresse meg az előadót, vagy a menedzsmentet –, egyre nagyobb teret kapott.

2019-ben azzal szembesültem, hogy most jött el a fordulat, ideje váltani, ez az irány szerintem a jövő, ebben hiszek.

A cél egy olyan applikáció elkészítése, amelyben létrejön egy olyan zenei piactér, ahol egy kezdő produkció is hozzáférhet azokhoz a szakmai felületekhez, amellyel a profik dolgoznak.

A társam a feleségem, Mariann, ő is hosszú évek óta a szakmában dolgozik, ismeri a piacot, és támogatott a megvalósításban, így együtt vágtunk bele a projektbe” – tette hozzá Tabár.

A program tehát abszolút követi a piaci igényeket:

a megrendelő azonnal kapcsolatba kerül a választott előadóval, vagy annak menedzserével.

Így juthat bárki a legkedvezőbb áron, valamint a legpontosabb egyeztetéssel a kívánt produkcióhoz. Abban a pillanatban, amikor a művész jóváhagyta a felkérést, a megrendelő kap egy e-mailt, amelyben megtalálja a szerződést. Azonban fontos, hogy árakat, foglalást csak regisztrált és bejelentkezett felhasználó lát és tud elvégezni.

A Koncertbooking.com a felhasználók számára teljesen ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában